tiistai 26. heinäkuuta 2011

Lintuja

Eipä ollut kiire tiistaimelontaan kun on ihan lomaa :) Ei siis kiitämistä pitkin moottoritietä, vaan rauhallista menoa Bredanille.

Sää oli kerrassaan loistava. Hieman tummat pilvet lähtiessä masensi, mutta eikun aukkopeite paikoilleen ja menoksi. Ulkona oli helle, mutta se pienen pieni tuulenvire joka tuntui viilensi mukavasti. Kun aurinkokin oli piilossa pilvipeiton takana oli suorastaan loistava melontasää. Merenpinta tärisi juuri sen verran että näki kivet ajoissa.

Rumat ankanpoikaset olivat jos kasvaneet, vaikka en "omiamme" nähnytkään lähtiessä. Matkalla kuitenkin useampi pariskunta oli uittamassa pienokaisiaan, joten sai noita ihanuuksia ihailla. Yksi pariskunta oli ihan kaksistaan reissussa. Hieman masentavaa. Tai sitten olivat hankkineet lapsenvahdin ja livahtaneet iltauinnille. Mistä sitä ikinä tietää...

Iso Lehtisaari kierretiin koska kaislikko kuulema on vallannut normaalin melontareittimme. Meri oli äärettömän rauhallisella tuulella, ei yhtään pusua tarjolla. Långgrundetin kohdalla sentään meri hieman leikki ja teki pieniä minigeysireitä. Vettähän tuo tietysti oli, eikä höyryä, mutta söpöä. Söpöjä olivat myös haahkan poikaset jotka jäivät kajakkejemme välii mottiin. Vaikka pidimmekin kunnon välejä hetki meni ennenkuin linnut keksivät miten ongelma ratkeaa.

Minulla on ollut merimetsoja ikävä, kipparilla ei, mutta niitäkin pääsin nyt ihailemaan. Siellä ne luodolla istuivat.

Rövargrundetissa kävimme maissa. Pitkästä aikaa jopa minä suostuin nousemaan kajakista melontaretkellä, rauhallinen lahti ja saaressa puucee...arvaatte varmaan miksi.

Kotimatka menikin sitten äkkiä ja Bredan oli alta aikayksikön nenämme edessä.
Ennen Bredania kuunelimme kuitenkin vielä Maretissa rapujuhlioiden iloista lauleskelua ja tietysti autoimme Arielista hieman: "Fafa ska sjunga för tollon sin. Och tollon han ska sova!" En tiedä kuulivatko, mutta apuhan on aina tervetullutta?
Ja kotirannassa he sitten odottivat, kaikki 6 ruumaa ankanpoikasta vanhempineen. Pitäisiköhän tuo kamera raahata mukaan joku ilta?
15,3 km tuli matkamittariin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti