keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Syksy tulee

Kesä on ohi.

Viimeinen tiistaimelonta melottiin eilen. Syksyn voi jo tuntea ilmassa ja vaikka tuuli ei pahemmin häirinnyt melomista oli aallokkoa aika reippaasti.

Joutsenet olivat ulkoiluttamassa pienokaisiaan. "Rumat" olivat jo kasvaneet aika isoiksi, siitä huolimatta vanhemmat päättivät siirtää jälkikasvunsa turvaan kaislikkoon kun Ariel lähestyi. Olemmakohan meloneet liian vähän viime aikoina kun joutsenet eivät tunnistaneet meitä? Herra Joutsen sentään hieman isotteli, mutta painui perheensä perään aika nopeasti. Ovat ne vaan niin upeita eläimiä!


Jos syksy oli tunnettavissa niin oli se myös nähtävissä rannoilla. Kaislikko kellertää ja kukat ovat kuihtuneet. Eikä lintujakaan ole pesissään. Jotenkin aika haikean näköistä kun luontu on painumassa lepotilaan. 

Jatkoimme Maretista kohti Koplorneita. Aallot keinuttivat Arielia ja alkoi jo hieman hirvittää Canonin puolesta kun aaltoja tuppasi tulemaan syliin. Onneksi aukkopeitto piti suurimman osan vedestä ulkopuolella, muutama tippa tunki selkäpuolelta sisään, sen siitä saa kun ei jaksa virittää kunnolla rannassa. 


Jos nyt tuntui siltä että luodot olivat tyhjinä, kyllä niitä lintuja sentään vielä jossakin oli nätävissä. Merimetsot olivat vallanneet kokonaisen kiven ja pidemmältä näytti siltä että pingviinejä on vihdoinkin bongattu myös Suomessa. 


Koska aallot eivät inspiroineet minua ollenkaan lähdimme pikkuhiljaa kohti Bredania. Taivas tummeni kun tummia pilviä alkoi kertyä päämme yläpuolelle. Ilta-aurinkokin loisti poissaolollaan. Syksyn kunniaksi?

Iltalenkillä oli toinenkin joutsenpariskunta. Myös näillä oli kolme poikasta matkassa mukana. Tämä perhe ei välittänyt yhtään meistä, joten pääsin sitten ihailemaan rumia oikein kunnolla.


Tuuli yltyi kun lähestyimme Bredania, jopa hanhien normaalisti niin siitit kampaukset repsottelivat tuulessa. Ja omassa pikkulahdessammekin oli pieniä aaltoja. 


Pääsime kotiin lähes kuivina, selkääni lukuunottamatta olimme kuivia. Ehdimme istahtaa autoon kun ensimmäiset sadepisarat tulivat. Kai se on vaan hyväksyttävä: syksy tulee. 

12,5 km tuli matkamittariin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti